SIFIR ATIK BELGEMİZİ ALDIK

Çevre,  Şehircilik  ve  İklim  Değişikliği  Bakanlığınca,  hammadde  ve  doğal  kaynakların  etkin yönetimi  ile  sürdürülebilir  kalkınma  ilkeleri  doğrultusunda  atık  yönetimi  süreçlerinde  çevre  ve  insan sağlığının  ve  tüm  kaynakların  korunmasını  hedefleyen  Sıfır  Atık  Yönetim  Ssisteminin  kurulması, yaygınlaştırılması,  geliştirilmesi  ve  izlenmesi  (atık  oluşumunun  azaltılması,  atıkların  kaynağında  ayrı toplanması ve atıkların geri kazanım/dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılması) amacıyla hazırlanan Sıfır Atık Yönetmeliği 12 Temmuz 2019 tarihli ve 30829 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Okulumuzda Sıfır Atık Sistemi kurma çalışmalarına aylar önce başlanmış olup, tehlikesiz  nitelikteki  geri kazanılabilir kağıt, cam, metal, plastik vb. atıklar ayrı geri dönüşüm kumbaralarında toplanmaktadır.

Balıkesir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünce görevlendirilen ekip tarafından okul çalışmalarımız değerlendirilmiştir ve okulumuzun kurduğu sistem uygun görülmüş olup, okulumuz Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanmıştır.

27.04.2022 269

27-04-202227-04-202227-04-202227-04-2022